18 noiembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 4619
Legea antitutun a adus deja mii de lei în buget
18 noiembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 4619

Legea antitutun a adus deja mii de lei în buget

După jumătate de an de la intrarea în vigoare a Legii privind controlul tutunului, poliția continuă să se lupte cu cei care o încalcă.

Datorită fumătorilor și administratorilor localurilor care nu s-au conformat prevederilor Legii, bugetul statului s-a îmbogățit cu 250 de mii de lei.

„Din momentul intrării în vigoare a modificărilor și completărilor la legea antitutun și a Codului contravențional, organul de poliție a documentat peste 2408 proceduri contravenționale", a declarat șeful Direcției ordine publică a IGP, Marin Maxian, citat de publika.md.

Fumatul în parcuri, localuri, stații și în alte locuri interzise este pedepsit cu o amendă de la 1 mie pînă la 10 mii de lei. Cu toate acestea, oamenii continuă să încalce Legea, fumînd în restaurante și baruri. Poliția și reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Municipal efectuează controale în localurile publice din capitală, iar patronii acestora sînt nevoiți să achite amenzi usturătoare în cazul în care sînt depistate încălcări ale Legii.

După trei contravenții de acest fel, șefii localurilor pot fi lipsiți de licență.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

fumatul , buget , lege , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.