06 septembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 43308
Doi jihadişti, reţinuţi în Moldova
06 septembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 43308

Doi jihadişti, reţinuţi în Moldova

Doi cetățeni străini au fost reţinuţi de procurori şi ofiţerii SIS pentru propagandă în favoarea organizaţiilor teroriste internaţionale.

Doi cetăţeni străini, care propagau viziuni jihadiste în susţinerea organizaţiilor teroriste internaţionale, au fost identificaţi şi reţinuţi de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.

„Persoanele, cu vârste de 18 şi 46 de ani, au fost reţinute în cadrul unui complex de măsuri speciale de investigaţii direcţionate în vederea prevenirii şi combaterii terorismului pe teritoriul Republicii Moldova", potrivit Procuraturii.

Acestea se aflau în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru suspiciuni de activităţi de autoradicalizare, precum şi propagare prin intermediul platformelor on-line şi a reţelelor de socializare a mesajelor de susţinere a entităţilor teroriste, publicând sistematic mesaje de justificare publică a terorismului.

Procurorii şi ofiţerii SIS au ridicat în timpul percheziţiilor la domiciliile acestora documente, materiale de propagandă radicală şi sisteme informatice care demonstrează acţiunile şi intenţiile infracţionale ale acestora.

Persoanele reținute şi-au recunoscut integral vinovăția. Pe numele persoanelor vizate au fost pornite cauze penale pentru justificarea publică a terorismului.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

terorism , reținere , Chisinau

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.