03 septembrie 2016, 11:05 Realitatea moldovenească views 4885
Azi are loc ceremonia de canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni
03 septembrie 2016, 11:05 Realitatea moldovenească views 4885

Azi are loc ceremonia de canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni

Azi, la Mănăstirea Căpriana, are loc ceremonia religioasă de canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, în prezența a mii de enoriași, care au venit să participe la Sfânta Liturghie.

La sfârtșitul lunii august, Mitropolia Moldovei a săvârșit ceremonia de deshumare a trupului Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni din cripta bisericii voievodale „Adormirea Maicii Domnului" a Mănăstirii Căpriana.

Decizia privind canonizarea primului Mitropolit al Basarabiei a fost luată de către Mitropolia Moldovei la data de 28 iulie 2016, după aprobarea acesteia de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse, cu zece zile mai devreme.

Canonizarea lui Gavriil Bănulescu-Bodoni are loc în ziua de 3 septembrie, când a fost înființată Episcoia Chișinăului și a Hotinului.

Gavriil Bănulescu-Bodoni s-a născut în anul 1746, în Bistrița. El a fost Mitropolit al Moldovei, de Ekaterinoslav și Herson-Tavriceski, al Kievului și al Basarabiei. A decedat la data de 30 martie 1821, în Chișinău.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Mitropolit , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
185 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Cocieri, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 185 locuitori. Satul Vasilievca a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.