15 iunie 2016, 09:38 Realitatea moldovenească views 4261

15 iunie 2016, 09:38 Realitatea moldovenească views 4261

"Muzica prieteniei" în Moldova a unit compatrioții

La 10-12 iunie, la Chișinău și Tiraspol a avut loc o serie de festivități, dedicate Zilei Rusiei.

Evenimentele au fost organizate sub egida ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova Farid Mukhametshin, transmite NOI.md.

Startul "maratonului " festivităților a fost dat vineri, la 10 iunie, la Palatul Republicii, unde ambasadorului Rusiei Farid Mukhametshin și soția sa au dat o receptie oficiala cu ocazia Zilei Rusiei. La eveniment au participat oficiali de rang înalt, diplomați, oameni de știință, cultură și artă, veterani de război și membri ai organizațiilor compatrioților ruși din Moldova.

Șeful misiunii diplomatice ruse a declarat în cadrul recepției că Rusia intenționează să aprofundeze cooperarea cu Republica Moldova în diferite domenii. Farid Mukhametshin a accentuat necesitatea de a lua în considerare posibilitatea dialogului dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică, a cărei influență în regiune continuă să crească.

Programul de activități a continuat cu Festivalul internațional "Muzica prieteniei" care a avut loc la 11 și 12 iunie la Chișinău și Tiraspol. La cele două concerte de gală au participat 31 de tineri interpreți din șapte țări ale CSI și din alte state. Festivitățile unice prin amploare au fost organizate cu suportul președintelui rus, Vladimir Putin, Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, șefului misiunii diplomatice ruse la Chișinău, Farid Mukhametshin, și Centrului Rus de Știință și Cultură.

Potrivit ambasadorului Federației Ruse în Moldova, evenimentul a reunit locuitorii republicii de pe ambele maluri ale Nistrului. "În acest an am decis să acordăm atenție nu numai Chișinăului, dar și altor orașe ale țării", a spus Mukhametshin.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Prietenie , compatriot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ulmu, Lîsaia Gora și Ulmul Mic. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmu alcătuia 719 oameni în anul 2012. Satul Ulmu a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.