23 mai 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 5225
23 mai 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 5225

Moaştele Sfîntului Nicolae, aduse la Condriţa

Moaștele Sfîntului Nicolae, care sunt păstrate în orașul Bari din Italia, au fost aduse la Mănăstirea de la Condrița, municipiul Chișinău, construită în cinstea acestui sfînt.

"Moaștele, trebuie să știți că sunt, până la urmă, o concentrație de sfințenie. Sfințenia este lumină. Lumina alungă întunericul și de aceea noi venim să luăm lumină", a spus preotul Vladimir de la această mănăstire.

Moaștele au fost aduse cu ocazia hramului Mănăstirii "Sfântul Ierarh Nicolae". Sute de oameni din localitățile din preajmă au mers să se închine la rămăşiţele sfinte.

Preoții spun că este pentru prima oară cînd relicvele sunt aduse la mănăstire. Credincioşii pot merge să se închine la moaşte pînă duminică.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

manastire , moaşte , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.