18 mai 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 10884
Ostalep: Mă întreb dacă nu a greșit Maia Sandu malurile
18 mai 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 10884

Ostalep: Mă întreb dacă nu a greșit Maia Sandu malurile

Partidul „Acțiune și Solidaritate" (PAS), în frunte cu Maia Sandu, din punctul meu de vedere, este un partid absolut temporar și fără nici o perspectivă.

Declarația a fost făcută pentru TRIBUNA de către cunoscutul analist politic, Valeriu Ostalep, în contextul desfășurării congresului de constituire al PAS, care a avut loc în acest week-end.

„Pentru mine personal, „politicianul Maia Sandu respectiv și acest partid" este un fenomen artificial care nu are absolut nici o bază: nici de alegători, nici bază ideologică și nici o umplutură politică. De cîte ori am încercat să înțeleg ceea ce vorbește dna Sandu, de fiecare data am rămas confuz. Eu real nu pot înțelege care este scopul ei ca politician, ce vrea să facă. Printre primele declarații ale ei în calitate de politician începător a fost că vrea să se unească cu România. Asta mă face să mă întreb dacă ea nu a greșit malurile. Pentru că ea, dacă vrea să dezvolte România, poate să lucreze acolo, iar dacă vrea să se ocupe de politică și să dezvolte RM, atunci trebuie să dezvolte RM", a precizat Ostalep.

Totodată, analistul a menționat că „nu înțeleg nimic despre viziunea Maiei Sandu asupra dezvoltării economiei RM". „Eu niciodată nu am auzit nimic legat de acest subiect. Toate mesajele care sînt sau cele pe care eu cel puțin le aud, sînt nu doar controversate, dar confuze. Nu pot să prind cap la cap nici o idee. Apariția Maiei Sandu în sondaje, cu niște aparții halucinante, pentru mine ca om care are o anumită experiență de viață și politică, fac concluzia că este un fenomen pe care cineva artificial îl umflă, fară nici un fel de bază de electorat, fără să fie un sprijin. Este absolut evident, din punctul meu de vedere, că e la fel ca proiectul lui Iurie Leancă – sînt proiecte absolut temporare, fără nici o perspectivă. Este clar că nu are nici o șansă nici la prezidențiale și nici să nimerească în Parlament", a punctat el.

Valeriu Ostalep a mai spus că PAS concret se poziționează pe eșicherul de dreapta. „Probabil, va lua cîte ceva din rămășițele PLDM, din ceea ce a mai rămas. PLDM astăzi e la 1%, ce o să ia acolo, nu știu – tot același procent, probabil. Numai de acolo, din altă parte nu are de unde, pentru că PAS nu se declară radical unionist, pe centru și stînga în genere nu are ce căuta, respectiv, o să se bălăcească împreună cu Leancă în sectorul celor dezamăgiți în PLDM. Dar, repet: sînt 3-4% și cam asta au de împărțit împreună cu Leancă. Sînt oameni care au o atitudine categorică împotriva partidelor de stînga, împotriva dezvoltării RM în calitate de stat independent. Mă face să rîd, pentru că ce fel de amplasare e asta? 3-4% nu e nici o perspectivă", a conchis Ostalep.

Sursa: tribuna.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.