17 aprilie 2016, 12:40 Realitatea moldovenească views 5717
CEC a contestat decizia privind organizarea referendumului la Curtea Supremă de Justiţie
17 aprilie 2016, 12:40 Realitatea moldovenească views 5717

CEC a contestat decizia privind organizarea referendumului la Curtea Supremă de Justiţie

Comisia Electorală Centrală a contestat decizia Curții de Apel Chișinău prin care a fost obligată să organizeze referendumul pentru revizuirea Constituției.

În opinia secretarului CEC, Andrei Volentir, hotărârea instanţei reprezintă o ingerință în activitatea autorităţii electorale.

Decizia Curții de Apel a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție după ce Comisia Electorală Centrală a fost obligată să adopte o hotărâre cu privire la inițierea referendumului în favoarea căruia s-au colectat peste 400.000 de semnături.

Plebiscitul a fost inițiat de platforma "Demnitate și Adevăr", în spatele căreia stau oligarhii daţi în urmărire internaţională Victor și Viorel Țopa.

CEC a respins inițiativa motivând că grupul de inițiativă nu a acumulat numărul necesar de semnături în jumătate din unitățile teritorial- administrative de nivelul doi, adică în raioane și municipii, așa cum prevede Constituția.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

CEC , referendum , Curtea de Apel

Comentarii

 (1)
  • #1 Aureli Răspunde Citează selecţia
    «Достоинство и правда», за которой стоят объявленные в международный розыск олигархи Виктор и Виорел Цопа. В. Плохотнюк в каком  розыске, или он в особенном  порядке для одаренных ублюдков.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2308 locuitori

Zastînca este un sat şi comună din raionul Soroca. Zastînca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 1 km de orașul Soroca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2308 oameni. Satul Zastînca a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.