04 aprilie 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 15721
Răspuns unioniștilor: Aroma&Kvint produc divinul
04 aprilie 2016, 11:30 Realitatea moldovenească views 15721

Răspuns unioniștilor: Aroma&Kvint produc divinul "Două berze"

Fabrica de vinuri și divinuri Aroma și Fabrica KVINT de la Tiraspol intenționează să producă drept răspuns și în semn de protest față de intensificarea activității unioniștilor din Moldova un nou divin cu denumirea - "Două berze".

După cum am fost informați de administrația companiei, această idee le-a venit după ce au văzut știrea despre cunoscuta Companie Vinicolă Purcari din Moldova, care duminica trecută, cînd unioniștii sărbătoreau la Chișinău a 98-a aniversare de la unirea Basarabiei cu România și militau pentru aderarea Moldovei la România în anul 2018- către aniversarea a100 de ani de la acest eveniment, au anunțat lansarea unui nou vin "Maluri de Prut".

Pentru prepararea acestuia vor fi folosiți struguri românești de soiul "Feteasca Neagra" și cei moldovenești de soiul "Rara Neagră", care cresc pe diferite maluri ale rîului Prut.

"Noi am decis, de asemenea, să facem un amestec de divinuri celebre de-ale noastre: să combinăm divinul "Barza neagră"cu transnistreanul "Barza albă". Divinul obținut ca rezultat e de cea mai înaltă calitate, fapt de care se vor putea convinge în curînd amatorii de pe ambele maluri ale Nistrului", a spus reprezentantul "Aroma", cerîndu-ne să nu-i divulgăm numele în presă.

Potrivit spuselor interlocutorului, locuitorii Moldovei și Transnistriei au obosit demult de divizarea artificială pe Nistru și că și-ar dori să fie împreună, cu organe de conducere unice, fără puncte vamale, de frontieră, de menținere a păcii și alte puncte de control pe rîul principal al țării.

"Noi ar trebui să ne unim nu cu românii, cu care am fost împreună un pic mai mult de 20 de ani, din 1918 pînă în 1940, ci cu Transnistria, căci biografia comună pe care o avem în componența RSS Moldovenești este considerabil mai mare", consideră vinificatorul.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

divin , unioniști , Transnistria

Comentarii

 (2)
  • #2 gromadyanin Răspunde Citează selecţia
    Поддержим отечественного производителя. Куплю "Два Аиста". 
  • #1 Nicu Răspunde Citează selecţia
    la Noi in Basarabia vinul a fost bautura de placere si petrecere !!! da vodka ,...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.