08 martie 2016, 14:09 Realitatea moldovenească views 5911
Încă există prejudecăţi legate de gen
08 martie 2016, 14:09 Realitatea moldovenească views 5911

Încă există prejudecăţi legate de gen

Trăim într-o societate în care încă mai există prejudecăţi legate de gen. Este părerea unui grup de feministe care susţin că femeile şi bărbaţii sunt trataţi diferit atunci când se află în situaţii similare. Reprezentanţii sexului puternic recunosc că uneori îşi permit declaraţii sexiste, dar spun că, de cele mai multe ori, le fac în glumă, relatează Mesager.

Sunt doar câteva dintre situaţiile în care, potrivit protagoniştilor acestui spot social, sexismul afectează viaţa cotidiană a femeilor. Polina Ceastuhina, spre exemplu, spune că deseori se confruntă cu situaţii în care este tratată diferit faţă de bărbaţi atunci când spune cuiva că face sport. „Mi se spunea că de la canotaj se fac umerii mai mari și să nu fac mușchi. pentru ca nu este feminin. Alții spuneau că nu o să găsesc ușor un băiat", confesează sportiva.

În funcție de luare a deciziilor, în Parlament avem 18,8 procente de femei deputate. Dacă e să vorbim despre primari, viceprimari, președinți - femei avem doar 18,1 la sută", susține Angela Frolov, activist civic.

Bărbaţii recunosc că uneori discriminează femeile, însă au o explicaţie: este de vină societatea întreagă, mai ales clasa politică.

Pe data de 8 martie, grupul de iniţiative feministe va organiza un marş în centrul capitalei cu scopul de a promova egalitatea de şanse.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

femei , barbați

Comentarii

 (1)
  • #1 Serj Răspunde Citează selecţia
    Женщины... женщины... У вас прекрасная роль, быть: хранительницей очага, матерью, женой. На фига вам лезть в мужское? Хотите быть похожими на трансвеститов, и вашим и нашим? Рухнет семейный институт, если вы будете претендовать на то, что мужское. Занимать главенствующие посты не ваше. Бог отдал это бремя мужчинам. Вот пусть они его и несут.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.