25 februarie 2016, 15:35 Realitatea moldovenească views 7653
Un sistem de alertă privind siguranța alimentelor va fi creat în R. Moldova
25 februarie 2016, 15:35 Realitatea moldovenească views 7653

Un sistem de alertă privind siguranța alimentelor va fi creat în R. Moldova

Un sistem rapid de alertă pentru alimente și furaje va fi instituit la nivel național întru realizarea angajamentelor asumate în urma semnării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de modificări la legislație ce prevede crearea și principiile de activitate a acestui sistem.

Potrivit proiectului, Sistemul reprezintă un instrument eficace de notificare a riscurilor prezentate de alimente sau furaje pentru sănătatea umană. Informarea populației privind siguranța alimentelor în scopul prevenirii eventualelor riscuri care ar putea afecta sănătatea consumatorilor este unul din obiectivele principale ale noului mecanism.

Sistemul rapid de alertă implică Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, ministerele Sănătății, Afacerilor Interne, Agriculturii și Industriei Alimentare, Serviciul Vamal, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor. În cazul în care un membru al rețelei deține o informație legată de existența unui risc grav, direct sau indirect, asupra sănătății umane, care derivă din produse alimentare sau din hrana pentru animale, această informație urmează să fie notificată imediat Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor prin sistemul rapid de alertă.

Măsurile de punere în aplicare a sistemului rapid de alertă la nivel național vor fi aprobate de Guvern.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

sistem , alimentatie , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
5500 locuitori

Gura Galbenei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Gura Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5500 de oameni. Satul Gura Galbenei a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.