02 februarie 2016, 09:33 Realitatea moldovenească views 4770
Ministrul Finanţelor: Avem bani doar pentru achitarea pensiilor şi salariilor
02 februarie 2016, 09:33 Realitatea moldovenească views 4770

Ministrul Finanţelor: Avem bani doar pentru achitarea pensiilor şi salariilor

Pensionarii şi salariaţii din sectorul public din Republica Moldova își vor primi banii chiar dacă situația din sistemul financiar nu este tocmai bună, a anunțat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „Prime".

„Vreau să vă asigur că vom găsi soluții. Sunt cheltuieli doar pentru achitarea pensiilor și salariilor bugetarilor, restul cheltuielilor sunt, practic, oprite, nu se cumpără un calculator, un pix sau un fotoliu. Încasările curente sunt suficiente pentru a acoperi achitarea pensiilor şi salariilor", a spus Armaşu.

Acesta își pune mari speranțe în prima tranșă a creditului promis de Guvernul României, contra unor acțiuni concrete. Potrivit ministrului, în primul rând, banii vor fi folosiți pentru stabilizarea sistemului bugetar fiscal.

„Suntem în situație de criză economică, urmare a instabilității politice din ultimul an, dar și a furtului din sistemul bancar. Totuși, suntem departe de limita de împrumut. Banii oferiți de România vor fi folosiți pentru stabilizarea sistemului bugetar fiscal. După aceasta, vrem să obținem lucruri mai importante, cum ar fi un contract cu FMI", a spus Armașu.

Premierul României, Dacian Cioloș, a prezentat sâmbătă o scrisoare adresată omologului său Pavel Filip, în care sunt detaliate aspectele „cheie prin care autoritățile de la Chișinău vor reconfirma dorința de reformare a statului, permițând accesarea împrumutului acordat de către România".

Scrisoarea reafirmă sprijinul României pentru Republica Moldova și cetățenii săi și îndeamnă la un dialog civic între autorități și reprezentanții societății civile.

„Pentru crearea condiţiilor necesare transferării primei tranşe de 60 milioane de euro din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro, apreciem necesar ca autorităţile Republicii Moldova să întreprindă, în termenul cel mai scurt, înaintea transferului acestei prime tranșe, acţiuni decisive", anunță premierul român.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

salarii , pensie , Moldova , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.