15 ianuarie 2016, 15:48 Realitatea moldovenească views 5913
Soluţiile moldovenilor pentru a face economii
15 ianuarie 2016, 15:48 Realitatea moldovenească views 5913

Soluţiile moldovenilor pentru a face economii

Moldovenii găsesc, în ultimii ani, tot mai multe modalităţi pentru a-şi reduce costurile de întreţinere a locuinţei. Cei mai mulţi au învăţat să facă economii la consumul de energie termică şi electrică.

Un studiu realizat de Magenta Consulting arată că printre măsurile luate de moldoveni se numără schimbarea geamurilor, dar şi utilizarea tot mai frecventă a becurilor LED sau economice.

Potrivit sondajului, 51 la sută dintre cei intervievaţi au spus că, în ultimii ani, au înlocuit geamurile vechi și simple cu termopane. Iar 48 la sută au decis să opteze pentru becuri economice în locul celor cu incandescență.

Studiul mai arată, că aproape fiecare al treilea moldovean și-a izolat termic locuințele pe exterior, iar fiecare al cincilea pe interior.

De asemenea, potrivit studiului, cei mai mulţi moldoveni au declarat că dispun lunar de cel mult 1.270 de lei pentru încălzirea locuinţei.

Studiul a fost realizat de Magenta Consulting în perioada septembrie-octombrie 2015, iar marja de eroare este de plus-minus 3 la sută.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , apartament , casa , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
732 locuitori

Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.