13 noiembrie 2015, 10:46 Realitatea moldovenească views 6213
Protestatarii din Oraşul Demnităţii se pregătesc de iarnă (Video)
13 noiembrie 2015, 10:46 Realitatea moldovenească views 6213

Protestatarii din Oraşul Demnităţii se pregătesc de iarnă (Video)

Condiţiile meteo nu-i sperie pe protestatarii din „Oraşul Demnităţii", care sunt hotărâţi să rămână în Piaţa Marii Adunări Naţionale până le vor fi îndeplinite toate revendicările. Astfel, pentru a rezista temperaturilor scăzute, oamenii au hotărât să ridice case din lemn, în care se vor adăposti.

Prima casă de lemn a fost construită în "Oraşul Demnităţii" de către Ion Plămădeală din Chişinău. Bărbatul în vârstă de 53 de ani, care este lemnar de profesie, se află în centrul capitalei chiar din primele zile de proteste.

Ion Plămădeală a fost ajutat de mai mulţi protestatari din „Oraşul Demnităţii".

Amintim că, din 6 septembrie, sute de oameni dorm în corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în semn de protest faţă de regimul oligarhic, iar pe 29 noiembrie, vor fi organizate manifestaţii în toată ţara. Din cauză că guvernanţii au ignorat lista de revendicări populare, protestatarii vor pune mai multă presiune pentru a schimba situaţia din Moldova.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

protest , casa , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.