11 noiembrie 2015, 15:48 Realitatea moldovenească views 7276
Posibil, produse cancerigene din România sînt deja și în Moldova
11 noiembrie 2015, 15:48 Realitatea moldovenească views 7276

Posibil, produse cancerigene din România sînt deja și în Moldova

Publicația online românească bitpress.ro leagă numele candidatului la funcția de prim-ministru Dacian Cioloș de experimentele cu substanțe chimice cancerigene în agricultura din România. Din moment ce aceste experimente au loc în țara vecină, din care se importă multe produse alimentare, acest lucru nu poate să nu trezească îngrijorare și în Republica Moldova, relatează NOI.md.

În particular, publicația a remarcat că în urmă cu cinci ani, se vorbea în termeni de maximă îngrijorare despre implementarea Codex Alimentarius, în România. Românii au devenit primii cetăţeni ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initiumul (alte denumiri: ametoctradin, solanis, enervin, zampro, care este un fungicid din clasa pyrimidylamine/triazolopyrimidine deosebit de puternic), un ingredient activ din noua clasă a substanțelor chimice impuse de ,,Codex Alimentarius".

Unii oameni de ştiinţă trăgeau serioase semnale de alarmă, susţinînd că acest compus este extrem de nociv, fiind unul dintre factorii care favorizează apariţia cancerului. Produsele furnizate de o companie germană deja erau folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

În 2010, senatorul argeşean Şerban Valeca a primit un răspuns uluitor de la Ministerul Sănătăţii, pe care l-a interpelat pe această temă: „Da, românii sînt primii cetăţeni ai planetei pe care se testează o astfel de substanţă chimică, dar oamenii trebuie să stea fără frică, pentru că a mai fost testat, în prealabil, pe şobolani şi iepuri! Abia după ce testul va fi făcut pe români şi se vor trage concluziile, ar fi urmat ca îngrăşămintele pe bază de substanţe presupuse a fi cancerigene să fie omologate în Olanda, Germania, Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie.

Toate acestea s-au întîmplat după ce Dаcian Cioloş a primit postul de comisar pentru agricultură al UE. Ca un fel de mulţumire, parcă, pentru înalta demnitate, Cioloş a acceptat ca România să fie prima ţară din lume care face experimente periculoase pe propriii cetăţeni!

De remarcat că, în anii 2007-2008, Dacian Cioloș a fost ministrul Agriculturii României în Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu.

Este foarte posibil că și noi, moldovenii, folosim aceeași cartofi, ceapă, roșii, castraveți și struguri, fiind și cobai, la discreția fraților români. Dar despre aceasta cei de la ANSA nu ne-au prevenit și e foarte posibil că nici ei nu cunosc problema. Astfel, dorim să atragem atenția organului de resort cu privire la acest subiect.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

produse , Romania , pericol

Comentarii

 (2)
  • #2 dddddddddd Răspunde Citează selecţia
    Может свое место и знают,но это называется биологической войной против нации,причем это касается не только румын,так как почитайте этикетки на продуктах у нас,начиная с Baneasa и других,которые процветают за счет нашего здоровья и смертей и уничтожения народа.
  • #1 apk Răspunde Citează selecţia
    Ну, румыны свое место знают... После кроликов и крыс. Хорошо, еще, что не между.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.