10 noiembrie 2015, 18:10 Realitatea moldovenească views 10645
Usatîi a publicat un raport secret al SIS (Foto)
10 noiembrie 2015, 18:10 Realitatea moldovenească views 10645

Usatîi a publicat un raport secret al SIS (Foto)

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a publicat pe reţele de socializare, un document şocant, potrivit căruia, Preşedintele RM, Nicolae Timofti, este, de facto, un complice al activităţii criminale, declanşate sub protecţia MAI de către ministrul de Interne, Oleg Balan şi subalternul său, Gheorghe Cavcaliuc, informează NOI.md.

Documentul, publicat de Renato Usatîi, reprezintă o notă-raport al directorului SIS, Mihai Balan, adresată lui Nicolae Timofti. Documentul a fost înregistrat, conform tuturor rigorilor, de către aparatul Preşedintelui, fapt confirmat de prezenţa unei ştampile şi numărul înregistrării. Directorul SIS îl anunţă pe Preşedintele RM despre rezultatele acţiunilor operative, efectuate de către colaboratorii serviciului de securitate naţională în cadrul structurilor MAI.

Investigaţia, realizată de SIS, a demonstrat că sub conducerea şefului MAI, Oleg Balan şi a şefului Inspectoratului General de Poliţie MAI, Gheorghe Cavcaliuc, pe parcursul ultimilor ani a fost creată o adevărată reţea criminală. Ministrul vindea funcţii, plasând în posturile-cheie „oameni docili". De exemplu, costul funcţiei de şef al Direcţiei aparatului central al MAI varia între 10 şi 30 de mii de euro, cea de şef al inspectoratului de poliţie – 20-50 de mii de euro, iar cea de şef al Direcţiei investigaţii crime economice – ajungea până la 100 de mii de euro. Potrivit datelor colaboratorilor SIS, această „grupare în epoleţi" îşi desfăşura activitatea pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Şochează însăşi lista domeniilor de specializare a businessului lor criminal: – traficul de droguri în şase raioane de nord ale Moldovei şi în Chişinău; – contrabandă în proporţii industriale în toate raioanele republicii, inclusiv şi spre piaţa din Odesa „Kilometrul 7"; – protejarea jocurilor de noroc, a traficului cu anabolizante şi a comerţului „en gros"; – asigurarea protecţiei persoanelor învinuite de spălarea banilor. După datele colaboratorilor operativi ai SIS, Gheorghe Cavcaliuc, care era „mâna dreapta" a ministrului, Oleg Balan, este figurant al investigaţiei interne a Serviciului Federal de Investigaţii din SUA.

Americanii consideră că Cavcaliuc, în mod vădit intenţionat, le-a furnizat celor din FBI informaţii false în dosarele ce ţin de securitatea naţională a SUA. Este vorba despre dosarele „URANIU" (traficul cu substanţe radioactive) şi „BANI FALŞI". S-a dovedit că mai multe mii de dolari, oferite Moldovei de FBI pentru susţinerea investigaţiei, au dispărut fără urmă. În urma investigaţiei interne, ofiţerul de legătură al FBI în Moldova, a fost demis.

Astfel, documentul, făcut public de Renato Usatîi, demonstrează: unu – în interiorul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova activează o grupare criminală organizată a unor „vârcolaci în epoleţi"; doi: Preşedintele Nicolae Timofti deţinea toată informaţia despre infracţiunile săvârşite, însă nu a întreprins nimic pentru a stopa acest „dezmăţ". După toate legile, asemenea inacţiuni reprezintă o formă de complicitate la infracţiune.

Sursa: ru1.md

Cuvinte cheie:

raport , SIS , Renato Usatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.