27 octombrie 2015, 11:37 Realitatea moldovenească views 5232
Lipsă de indicatoare pe drumurile moldovenești
27 octombrie 2015, 11:37 Realitatea moldovenească views 5232

Lipsă de indicatoare pe drumurile moldovenești

În prima jumătate a acestui an, Inspectoratul Național de Patrulare a sesizat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, cu privire la lacunele depistate în procesul de evaluare a stării drumurilor naționale și locale din țară din punct de vedere al securității rutiere. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, este una din instituțiile responsabile prin lege să asigure siguranța transportului în trafic, prin asigurarea unei stări tehnice bune a drumurilor publice, instalarea indicatoarelor rutiere, asigurarea marcajelor rutiere și înlăturarea oricăror neajunsuri depistate.

Astfel, s-a depistat că pe drumurile naționale lipsesc 1721 de indicatoare, iar pe drumurile locale – 6035 de indicatoare, fapt ce sporește riscul producerii accidentelor rutiere. În același timp, 71 de tronsoane ale drumurilor naționale și 11 tronsoane ale drumurilor locale sunt considerate a fi periculoase, cu o frecvență sporită de producere a accidentelor rutiere. Top cinci astfel de porțiuni de drumuri naționale, sunt: Orhei, km. 33-34; Edineţ, km 78+200-79+200; Comrat, km 115-116; Anenii Noi, km 35-36; Călăraşi, km 52+700-53+700, unde, în doar primele patru luni ale anului, au fost înregistrate 58 de accidente rutiere cu peste 50 persoane traumatizate.

De asemenea, inspectorii pentru sistematizare a circulației rutiere din cadrul INP au expediat 135 de sesizări, în doar primele 4 luni ale acestui an, în adresa întreprinderilor rutiere teritoriale privind îmbunătățirea condițiilor de circulație a transportului și pietonilor pe segmentele de drumuri și străzi cu rată înaltă a accidentelor rutiere.

Pentru a diminua riscul producerii accidentelor rutiere, INP a propus în adresarea sa către minister:

-instalarea indicatoarelor de limitarea a vitezei de deplasare pe tronsoanele de drumuri respective și a indicatoarelor informative;

– iluminarea stradală a trecerilor de pietoni și construcția parapetului pietonal în locurile periculoase prin localități;

-divizarea fluxurilor de circulație a automobilelor cu parapet de siguranță median;

-semnalizarea și amenajarea corespunzătoare a locurilor de întoarcere a transportului.

Scopul acestor verificări, organizate de INP este aprecierea stării tehnice a drumurilor privind corespunderea lor la normele și cerințele pentru siguranța rutieră pentru a reduce rata de accidente rutiere și a asigura securitatea participanților la trafic.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

drum , circulatie rutiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1967
Populația:
704 locuitori

Piatra Albă este un sat din cadrul comunei Mileştii Mici, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 704 oameni. Satul Piatra Albă a fost înființat în anul 1967.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.