23 octombrie 2015, 15:01 Realitatea moldovenească views 6123
Studiu: Tinerii din Moldova, lipsiţi de sprijinul autorităţilor
23 octombrie 2015, 15:01 Realitatea moldovenească views 6123

Studiu: Tinerii din Moldova, lipsiţi de sprijinul autorităţilor

Banii alocați anual de către autoritățile locale pentru activitățile dedicate tinerilor sunt prea puțini și sunt cheltuiţi ineficient. Asta au constatat membrii Centrului Național al Tineretului din Moldova, după ce au efectuat un studiu în acest sens.

Raportul Centrului Național al Tineretului din Moldova arată că, din cele 35 de unități administrativ-teritoriale, doar 14 au aprobat bugete pentru tineri mai mari decât a recomandat Ministerul Finanţelor.

Alte 14 raioane au alocat mai puţini bani, iar raioanele Glodeni și Basarabeasca nu au cheltuit niciun leu pentru activitățile dedicate tinerilor.

Reprezentanții consiliului raional Glodeni susţin însă că au alocat bani, dar nici mai mult, nici mai puţin de 4.400 de lei.

"Faptul că sumele de bani sunt foarte modeste, asta nu înseamnă că noi nu atragem și alte surse din ONG-uri, din diferite proiecte", a declarat vicepreşedintele raionului Glodeni, Oxana Albu.

Tinerii spun și-ar dori să aibă în localitate mai multe oportunităţi pentru dezvoltare.

Autorii studiului mai spun că cei mai mulţi bani au fost cheltuiţi pentru activităţile culturale, dar nu s-a pus accent pe dezvoltarea profesională a tinerilor.

În timpul studiului, membrii Centrului nu au găsit niciun document care ar confirma că, în momentul distribuirii banilor, autoritățile locale i-au întrebat pe tineri ce activități își doresc.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

studiu , tineret , sprijin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1326 locuitori

Ciripcău este un sat şi comună din raionul Floreşti. Ciripcău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Floreşti şi la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1326 de oameni. Satul Ciripcău a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.