17 septembrie 2015, 10:51 Realitatea moldovenească views 6864
Costul tranzitului de gaze va fi exclus din tarif: ce înseamnă aceasta pentru consumatori
17 septembrie 2015, 10:51 Realitatea moldovenească views 6864

Costul tranzitului de gaze va fi exclus din tarif: ce înseamnă aceasta pentru consumatori

Este posibil ca consumatorii finali să achite mai puțin pentru gazele naturale. Guvernul a sprijinit proiectul amendamentelor la legea despre excluderea din costul tarifar a tranzitului de gaze.

Documentul prevede anularea amendamentului, care a intrat în vigoare în august 2014 și care a fost inițiat de fostul deputat al PLDM Simion Furdui, care a ocupat anterior postul de șef al Companiei "Moldova-Gaz". Din cauza faptului că în tariful serviciului de livrare a fost introdus transportul internațional al gazelor naturale în regim de tranzit, a crescut, respectiv, și tariful pentru consumatorii finali. Premierul Valeriu Streleț, care a sprijinit introducerea amendamentului, a declarat zilele trecute că reducerea tarifelor va fi nesemnificativă.

"Nu trebuie să vă așteptați la minuni de la acest amendament. Sper că după auditul internațional, care urmează să fie făcut la "Moldova-Gaz" și decizia nouă adoptată de ANRE, vor fi luate în considerare și aceste modificări, pentru ca cheltuielile pentru transportarea internațională a gazelor să nu fie incluse în tarif", a declarat prim-ministrul.

Sursa: ru.publika.md

Cuvinte cheie:

gaz , tarife , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.