09 iunie 2015, 17:57 Realitatea moldovenească views 10708
Incendiu la depozitul petrolier din Regiunea Kiev: ploile acide pot cădea pe teritoriul Ucrainei şi Moldovei (Foto, Video)
09 iunie 2015, 17:57 Realitatea moldovenească views 10708

Incendiu la depozitul petrolier din Regiunea Kiev: ploile acide pot cădea pe teritoriul Ucrainei şi Moldovei (Foto, Video)

Ploi acide pot cădea în Ucraina și Europa, din cauza emisiilor de substanțe nocive în atmosferă, în urma incendiului de la depozitul petrolier din apropierea Kievului. Este opinia exprimată de directorul Centrului Ecologico-cultural din Kiev Vladimir Boreico, informează TASS.

"Vor cădea ploi acide, care pot deteriora semănăturile și pădurile de conifere. Acestea pot cădea oriunde, chiar și la Berlin. Ecologia nu are granițe", a spus Boreico.

De asemenea, el a menționat că emisiile substanțelor periculoase în atmosferă ar putea provoca apariţia bolilor la oameni. „O cantitate enormă de formaldehidă și diverse suspensii, funingine au fost dispersate în atmosfera şi aşa extrem de poluată de la Kiev. Oamenii respiră. Ar putea suferi de boli pulmonare, inclusiv oncologice", a menţionat Boreico.

Vă reamintim că incendiul de la depozitul petrolier din Regiunea Kiev a cuprins 4 rezervoare, după care a generat explozia a 16 rezervoare pline cu petrol. Pompierii presupun că incendiul ar fi izbucnit din motive tehnice.

Sursa: ru.publika.md

Cuvinte cheie:

incendiu , Ucraina , ploi , pericol , Moldova , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.