09 iunie 2015, 16:58 Realitatea moldovenească views 6059
România va acorda Moldovei 15 milioane de euro pentru protecţia mediului
Foto: facebook.com
09 iunie 2015, 16:58 Realitatea moldovenească views 6059

România va acorda Moldovei 15 milioane de euro pentru protecţia mediului

România va acorda Moldovei ajutor financiar în valoare de 15 milioane de euro pentru realizarea proiectelor în domeniul protecţiei mediului, informează agenția Infotag cu referire la reprezentantul Ministerului Mediului Ion Magu.

România a identificat cinci direcţii prioritare pentru folosirea ajutorului.

„Acestea sînt: apărarea împotriva inundaţiilor, înlăturarea şi reducerea efectelor calamităţilor naturale provocate de viituri, amenajarea complexă a bazinelor hidrografice pentru reabilitarea surselor de apă existente şi realizarea de noi surse de apă pentru populaţie, reconstrucţia ecologica şi conservarea biodiversităţii, reabilitarea grădinilor zoologice", a spus el.

Scopul susţinerii proiectelor în ecologie este ca Moldova să devină o ţară curată, cu un mediu sănătos şi să fie pregătită pentru provocările mediului, generate de schimbările climatice.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Romania , Moldova , protejare , proiect , ajutor , ecologie

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.