13 februarie 2015, 12:15 Realitatea moldovenească views 10077
Granturi europene pentru cinci raioane din Republica Moldova (VIDEO)
13 februarie 2015, 12:15 Realitatea moldovenească views 10077

Granturi europene pentru cinci raioane din Republica Moldova (VIDEO)

În scopul dezvoltării eficienţei energetice, cinci raioane beneficiază de granturi de la Uniunea Europeană. Banii vor fi direcţionaţi pentru modernizarea iluminatului stradal precum şi pentru eficienţa energetică a clădirilor publice, printre care şi grădiniţe sau şcoli, relatează Mesager.

Beneficiarii grantului acordat de UE sunt raioanele Ungheni, Ocnița, Soroca, Orhei și Cantemir - semnatare ale Convenției Primarilor. Cheltuielile lucrărilor de asigurare cu surse de energie regenerabilă, vor fi acoperite în proporție de 80% de Uniunea Europeană, iar restul din bugetele locale. Primarii deja știu unde vor direcționa banii europeni.

Potrivit reprezentanților UE, proiectul are drept scop eficienţa energetică și formarea unui concept nou de conservare a energiei. „Toate cele trei proiecte sunt axate pe eficientizarea energiei în Republica Moldova. Beneficiarii direcți vor fi, în primul rând, cetățenii. Ei vor putea simți cum se schimbă mediul în care ei activează. Odată ce proiectul va fi finalizat, consumul de energie se va reduce cu 20 la sută", afirmă Aneil Singh, șef de secție în cadrul Delegației UE în Republica Moldova.

Acest proiect în valoare de peste 2 milioane de euro va fi realizat în următorii trei ani.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

lumina , Moldova , localitati , UE , finantare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.