28 ianuarie 2015, 15:28 Realitatea moldovenească views 7597
Au fost formate Comisiile permanente ale Parlamentului
Foto: publika.md
28 ianuarie 2015, 15:28 Realitatea moldovenească views 7597

Au fost formate Comisiile permanente ale Parlamentului

Deputaţii Legislativului de la Chişinău au adoptat o hotărâre cu referire la constituirea Comisiilor permanente ale Parlamentului. Ca urmare, au fost stabilită formarea a nouă comisii.

Totodată, Partidul Liberal a propus ca deputatul Valeriu Munteanu să facă parte din Biroul Permanent. Decizia a fost adoptată de parlamentari.

Tot în şedinţa de astăzi, democratul Dumitru Diacov a propus să se adreseze un apel aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol pentru constituirea unui grup de cooperare.

"Reglementarea transnistreană o să rămână și mai departe un domeniu foarte important de activitate. În situația care s-a creat acum cu Ucraina, este important ca noi să avem dimensiunea parlamentară de cooperare cu regiunea transnistreană. Să constituim un grup de lucru, noi aici și ei acolo, și să încercăm să aducem o dinamică. Noi aici avem disponibilitatea să fim foarte deschiși", a spus Dumitru Diacov.

Şedinţa extraordinară a Legislativului s-a încheiat, iar speakerul Andrian Candu a declarat că în continuare Parlamentul va funcţiona în mod obişnuit.

Publika.md menţionează că Parlamentul va avea nouă comisii permanente, în loc de zece câte au fost până acum.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

parlament , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.