19 decembrie 2014, 14:13 Realitatea moldovenească views 7529
MAI a semnat un acord de cooperare cu Europol
Foto: itsecurity.be
19 decembrie 2014, 14:13 Realitatea moldovenească views 7529

MAI a semnat un acord de cooperare cu Europol

Poliția din Republica Moldova va avea posibilitatea să facă parte din comunitatea internațională de colectare și analiză a informației pentru combaterea criminalității, grație unui acord de colaborare semnat astăzi, la Chişinău, între ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, și șeful Europol, Rob Wainwright, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Recean, pînă în prezent, cooperarea poliției moldovenești cu Europol nu era atît de extinsă și se realiza prin intermediul unui ofițer de legătură.

"Datorită acestei colaborări, pe parcursul anului 2014 s-a reușit anihilarea grupării Patron, care se ocupa cu traficul ilicit de țigări; combaterea falsificării actelor de identitate și lupta împotriva crimei organizate contra cetățenilor din R. Moldova dar și Ucraina care lucrau legal în UE", a punctat Recean.

La rîndul său, șeful Europol a menționat că acest acord semnifică faptul că poliția din Republica Moldova a înregistrat progrese și este gata să devină parte a unei comunități internaționale de combatere a crimelor.

Europol este o organizație de combatere a criminalității la nivel european, avînd sediul la Haga (Olanda).

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Europol , Moldova , MAI , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
106 locuitori

Şumna este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulhac și Şumna. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Rîșcani și la 173 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Șumna a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.