29 august 2014, 15:44 Realitatea moldovenească views 7685
Poşta Moldovei a emis un plic special cu ocazia aniversării revenirii la grafia latină
Foto: trm.md
29 august 2014, 15:44 Realitatea moldovenească views 7685

Poşta Moldovei a emis un plic special cu ocazia aniversării revenirii la grafia latină

Pentru a marca 25 de ani de când a fost legiferată revenirea la scrierea în grafie latină în Republica Moldova, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a emis plicul poştal cu marcă fixă „25 de ani de la revenirea la grafia latină".

Noul plic poștal va fi pus în circulație din 30 august 2014, în oficiul poștal MD-2012.

Ulterior, potrivit dispoziției ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, Î.S. „Poșta Moldovei" va pune la dispoziția filateliștilor noul plic în toate cele 1148 de oficii poștale din întreaga țară.

Plicul poștal cu marcă fixă „25 de ani de la revenirea la grafia latină" ilustrează imaginea cărții „Albinuța" scrisă de Grigore Vieru. Valoarea nominală este de 1 leu 75 de bani. Plicul poștal a fost emis într-un tiraj de 10 mii de exemplare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

posta , Moldova , aniversarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.