29 august 2014, 14:58 Realitatea moldovenească views 8799
Cea mai mare plăcintă din Moldova se va coace la Festivalul Diasporei
Foto: foodstory.ro
29 august 2014, 14:58 Realitatea moldovenească views 8799

Cea mai mare plăcintă din Moldova se va coace la Festivalul Diasporei

Cea mai mare plăcintă făcută vreodată în Republica Moldova se va coace sîmbătă, 30 august, la Festivalul Diasporei, organizat la Complexul Etno-Cultural „Vatra", informează NOI.md. Programul va începe la ora 12.00 şi prevede Cupa Diasporei, tîrgul obiectelor de artizanat, un atelier de preparare a bucatelor de către reprezentanții diasporei, Yard Sale și un atelier Paper Girl.

La ora 15.30 va avea loc Masa Mare, la care prim-ministrul Iurie Leancă şi membrii cabinetului de miniştri vor prepara cea mai mare plăcintă cu mere din Republica Moldova, cu o lungime de aproximativ 50 de metri. Pentru coacerea ei va fi folosită o tavă cu diametrul de peste 2 metri. Toţi participanţii la festival vor putea gusta gratuit din plăcinta cu mere, după care va fi organizată Hora diasporei. La ora 17.00. va începe un concert la care vor evolua artişti autohtoni.

Spre complexul „Vatra" va fi organizat transport, care va porni din sectorul Sculeni al capitalei. Microbuzele vor circula tur-retur, din faţa magazinului Green Hills, de la ora 10.00 pînă la 22.00, la un interval de aproximativ 20 de minute. Preţul călătoriei va fi de 25 de lei.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , bucataria , Festival , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
605 locuitori

Surchiceni este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 605 oameni. Satul Surchiceni a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.