04 august 2014, 11:06 Realitatea moldovenească views 7915
În Moldova va avea loc primul Festival „La cuptorul cu plăcinte”
04 august 2014, 11:06 Realitatea moldovenească views 7915

În Moldova va avea loc primul Festival „La cuptorul cu plăcinte”

În Moldova se va desfăşura pentru prima dată Festivalului „La cuptorul cu plăcinte". Acesta va avea loc în satul Şolcani, din raionul Soroca, duminica viitoare, în data de 10 august.

Festivalul are drept scop promovarea tradiţiilor populare şi a bucătăriei naţionale. În cadrul festivalului va avea loc parada portului popular. De asemenea, vor avea loc expoziţii de artizanat şi culinare, competiţii şi jocuri distractive, iar la sfârşit va avea loc o Horă Mare.

Festivalul este organizat de către primăria satului Şolcani în comun cu Secţia cultură şi turism a Consiliului Raional Soroca, Agenţia Turismului a Republicii Moldova şi primăriile locale din raion.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Festival , alimentatie , Moldova , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
995 locuitori

Fundurii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 995 de oameni. Satul Fundurii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.