11 iulie 2014, 11:51 Realitatea moldovenească views 8939
Brand francez de haine, produs în Moldova
Foto: trm.md
11 iulie 2014, 11:51 Realitatea moldovenească views 8939

Brand francez de haine, produs în Moldova

Deşi unii dintre compatrioţii noştri aleg să se stabilească şi să îşi iniţieze afaceri peste hotare, o franţuzoaică a decis să lanseze o afacere la Chişinău. Pariziana Gwennela Mercier-Nica este în plină pregătire pentru lansarea în această vară a propriului brand de haine pentru copii şi femei însărcinate.

Ideea afacerii s-a copt îndelung, dar a apărut instantaneu, atunci cînd a observat că fiica sa de doi ani atrăgea mai toate privirile trecătorilor deoarece micuţa lor era îmbrăcată deosebit şi colorat. Atunci şi femeia şi-a zis că şi copiii din Moldova merită să poarte haine în trend şi de calitate. Respectiv, s-a hotărît să investească într-o afacere în domeniul textilelor, scrie Infogov.

Gwennela Mercier-Nica vine în fiecare lună la Chişinău. Din start a decis că producerea va fi instalată în Moldova, iar designul şi conceptul brandului va fi realizat la Paris. „Este un brand francez gîndit pentru moldoveni şi produs în Moldova. Atuul meu este creativitatea şi calitatea. Voi crea produse unice care nu există pe piaţa locală" se arată încrezătoare tînăra.

Pînă a porni activitatea, Gwennela a făcut turul fabricilor de textile din Chişinău şi împrejurimi. „Umblînd pe la fabrici am descoperit că Moldova are o industrie textilă dezvoltată. Chişinău nu este foarte mare, oamenii se cunosc şi este destul de uşor de stabilit contacte. Evident că am un avantaj: soţul meu este moldovean şi familia lui mă ajută. Singurul lucru care îmi lipseşte aici sunt stofele, de aceea, voi fi nevoită să le import, în rest totul va fi „made în Moldova", adaugă Gwennela.

Creatoarea deja a gîndit şi formula de activitate, „din fericire, suntem în era tehnologiilor, care ne permite să comunicăm la distanţă. Voi avea la Chişinău cîțiva angajaţi, iar alţi cinci oameni vor lucra la Paris.

Gwennela îşi propune să vină mai des la Chişinău, iar dacă îi va merge bine promite să nu se oprească aici.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

producere , Moldova , Franta , haine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
333 locuitori

Pripiceni-Curchi este un sat din cadrul comunei Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina. Satul Pripiceni-Curchi este situat la o distanță de 23 km de orașul Rezina și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 333 de oameni. Satul a fost înființat în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.