27 februarie 2014, 14:56 Realitatea moldovenească views 15789
Parlamentul European a liberalizat regimul de vize pentru Moldova
Foto: noi.md
27 februarie 2014, 14:56 Realitatea moldovenească views 15789

Parlamentul European a liberalizat regimul de vize pentru Moldova

Parlamentul European a votat pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova. Astfel, reieșind din această decizie, moldovenii vor avea posibilitatea să intre în UE fără vize.

Raportul, votat în cadrul şedinţei plenare de la Strasbourg, susține propunerea Comisiei Europene de anulare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată (pentru o perioadă de şedere de pînă la 90 de zile pe parcursul a 6 luni) în spaţiul Schengen pentru cetăţenii R. Moldova, posesori ai paşaportului biometric.

În conformitate cu procedurile UE, votul de astăzi a Parlamentului European urmează a fi confirmat de către Consiliului Uniunii Europene, pe parcursul lunii aprilie anul curent. Ulterior, va urma finalizarea procedurilor de aprobare, iar decizia de ridicare a vizelor va intra în vigoare la 20 de zile după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Strasbourg , UE , Moldova , viza , Liberalizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.