30 ianuarie 2014, 15:40 Realitatea moldovenească views 10176
30 de şcoli au fost închise din cauza vremii, iar 60 de camioane rămîn blocate
Foto: adevarul.ro
30 ianuarie 2014, 15:40 Realitatea moldovenească views 10176

30 de şcoli au fost închise din cauza vremii, iar 60 de camioane rămîn blocate

30 de instituţii de învăţămînt din raioanele Cantemir, Cahul, Ialoveni, Ştefan Vodă, UTA Găgăuzia şi Taraclia şi-au sistat activitatea pentru două zile, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, transmite IPN.

Ministerul Educaţiei anunţă că au fost suspendate 21 de rute de autobuz şcolar. Aproape 700 de elevi nu au fost transportaţi la şcolile de circumscripţie.

Din cauza temperaturilor scăzute în sălile de clasă, în 7 instituţii de învăţămînt din Călăraşi, Sîngerei, Edineţ, Orhei, Ştefan Vodă şi UTA Găgăuzia durata orelor a fost redusă pînă la 30 - 35 de minute.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, mai bine de 60 de camioane rămîn blocate pe traseul Cahul-Giurgiuleşti din cauza drumurilor întroienite.

Pe 29 ianuarie a nins puternic în raioanele de sud şi centrale. Avertizarea cod galben de condiţii complicate ale vremii se va menţine şi pe parcursul zilei de astăzi.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , zapada , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populaţia:
8 locuitori

Nistreni este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Nistreni este situat la o distanță de 45 km de oraşul Rezina şi la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Nistreni a fost întemeiat în anii 60 ai secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.