16 decembrie 2015, 09:51 Realitatea moldovenească views 48690
16 decembrie 2015, 09:51 Realitatea moldovenească views 48690

Un secret despre limba moldovenească (română) a fost scos la iveală de Vatican. Teoria expusă de moldovenii.md se confirmă

Teologul de talie internaţională Miceal Ledwith afirmă că limba latină este o limbă molovenească (română) şi nu cum se credea pînă acum că limba moldovenească (română) este o limbă latină.

"Chiar daăa se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba moldovenească (română) este o limba latină, mai puțină lume cunoaște că limba moldovenească (română), sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba moldovenească (română) este o limba latină, ci mai degraba limba latină este o limbă moldovenească (românească).  Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București. Voi sînteti cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina)", spune Miceal Ledwight într-un interviu acordat la TVR Cluj.

Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in România, din anul 1999, ca România este “Grădina Maicii Domnului”? În susținerea afirmației este adusă și una dintre cele mai vechi relatări despre limba vorbită pe teritoriul Moldovei și României, încă înainte de Hristos.

"Colhii și dacii mă cunosc, ei vorbesc o limbă barbară, de idiomă latină” (Horațiu, marele poet roman (65 i. Chr. – 08 i. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmație făcută cu aproape un secol și jumătate înaintea cuceririi unei părți din Dacia).

Sursa: www.obiectiv.info

Cuvinte cheie:

Vatican , limba , Moldova

Comentarii

 (2)
  • #2 Privet Răspunde Citează selecţia
    Вы эту Оду читали? в каком месте это написано? я не нашел
  • #1 stupa Răspunde Citează selecţia
    администратор, можно уточнить стих? Это из текста оды часть 2 стих 20 строка 10: 

    Под грубой кожей голени, по-пояс

     Я белой птицей стал, и перья

     Руки и плечи мои одели.

     Мчась безопасней сына Дедалова,

     Я, певчий лебедь, узрю шумящего

     Босфора брег, гетулов Сирты,

     Гиперборейских полей безбрежность.

     Меня узнают даки, таящие

     Свой страх пред строем марсов, Колхиды сын,

     Гелон далекий, избериец, 

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1501 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Sîngereii Noi, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.57 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.11 km. Mărinești este situat la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1501 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.