04 decembrie 2013, 12:49 Realitatea moldovenească views 19371
04 decembrie 2013, 12:49 Realitatea moldovenească views 19371

Iurie Leancă șocat de gestul lui Traian Băsescu

Foto: agerpres.ro

Premierului Iurie Leancă nu i-a plăcut gestul preşedintelui României Traian Băsescu. Declaraţia a fost făcută în cadrul tok- swoului „Politika". Vineri după summitul de la Vilnius şeful statului vecin a venit la Chişinău mai devreme decît delegeaţia molodvenească. Băsescu s-a grăbit să comunice despre succesele realizate de Moldova pe calea apropierii de Uniunea Europeană.

Iurie Leancă, Prim-Ministrul RM: «Nu-mi place aşa ceva. Aşa şi nu am înţeles care a fost sensul vizitei. De ce oare era necesar să fie mai devreme decît noi. Noi puteam să povestim singuri, ceea ce am şi făcut. Cu atît mai mult, că eram însoţiţi de un gup numeros de jurnalişti. Dînsul a spus, că este o vizită privată. Dacă este una privată, noi nu putem să-i interzicem. Aceste declaraţii nicidecum nu vor contribui la consolidarea sociteăţii».

Cît priveşte viitorul relaţiilor cu Rusia, premierul mizează pe pragmatism. Iurie Lenacă subliniează, că guvernarea nu a adus surprize, însă imediat după alegeri a declarat că este o adeptă a aproierii de Uniunea Europeană.

Iurie Leancă, Prim-Ministrul RM: «Cît priveşte vinurile, unii spun, că este un mijloc de presiune. Alţii afirmă, că noi ne-am înţeles cu Dmitri Medvedev, că este numai o problemă tehnică. Dacă este aşa, apoi noi putem soluţiona şi deja am rezolvat-o. La sfîrşitul acestei săptămîni după cum ni s-a promis, putem înţelege adică este o problemă tehnică sau un mijloc de presiune».

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Traian Basescu , Iurie Leanca , summit , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
982 locuitori

Podgoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Podgoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 982 de oameni. Satul Podgoreni a fost menționat documentar în anul 1654.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.