Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
04 ianuarie 2018, 16:30 Diaspora moldovenească views 15309
Un migrant s-a ales cu un beci moldovenesc la Milano (Foto, Video)
04 ianuarie 2018, 16:30 Diaspora moldovenească views 15309

Un migrant s-a ales cu un beci moldovenesc la Milano (Foto, Video)

Vasile Vulpe are 29 de ani și este originar din Zaim, Căușeni. Tînărul a plecat din țară acum șapte ani. A muncit din greu ca să-și facă un rost departe de baștină, însă nu a uitat de tradiițiile moldovenești. Bărbatul mereu și-a dorit să aibă un beci așa cum are tot moldoveanul gospodar de la țară, scrie stirilocale.md.

În 2016, după ce și-a cumpărat un apartament în Milano, Vasile și-a realizat visul. La subsolul locuinței, care ține loc de o debara, acesta și-a amenajat un beci moldovenesc.

Pe pereți a pus covoare tradiționale țesute de bunicile sale. Are o colecție de vinuri, bani din mai multe țări, conserve pentru iarnă, murături, pe care le face împreună cu soția Cristina.

Atunci cînd cineva îi calcă pragul beciului, cu toții rămîn profund mirați de ceea ce văd acolo. Vasile a reușit să aducă la Milano acea atmosferă pe care doar acasă, în Moldova, o mai găsești.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

Milano , migranți , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.