Mergi spre compartimentul: Copiilor
06 februarie 2016, 11:05 Copiilor views 7232
Liceele vor beneficia de tehnologii de ultimă generaţie pentru laboratoarele de fizică
06 februarie 2016, 11:05 Copiilor views 7232

Liceele vor beneficia de tehnologii de ultimă generaţie pentru laboratoarele de fizică

Laboratoarele de fizică din cadrul a zece licee din Republica Moldova vor fi dotate cu utilaj modern şi echipamente performante conform ultimelor standarde în domeniul educaţiei. Graţie tehnologiilor avansate, elevii vor avea posibilitatea să verifice aplicabilitatea cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul orelor şi să înţeleagă mai bine corelaţia acestora cu fenomenele reale.

Potrivit Ministerului Educației, cele zece licee, care au fost selectate în baza unui concurs la care au participat 58 de instituții de învățământ din întreaga țară, vor beneficia de dispozitive hardware și suport software necesar creării laboratoarelor digitale de fizică. În așa fel, Moldova se va alătura celor peste o sută de țări care utilizează produse şi tehnologii de ultimă generație în domeniul educaţiei.

Echipamentul din cadrul Laboratorului Digital va fi utilizat pentru predare, demonstrații experimentale şi lucrări practice pentru o serie largă de discipline, cum ar fi: Științe Integrate, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie, Ecologie. Iar ca să facă față tehnologiilor de ultimă oră, pe parcursul lunilor ianuarie - martie 2016, profesorii de fizică, informatică și biologie din instituţiile beneficiare participă la o serie de instruiri.

Echipamentul a fost transmis instituțiilor selectate astăzi, 5 februarie. Din lista liceelor selectate pentru dotare cu echipamente fac parte trei licee din Chișinău și câte unul din orașele Soroca, Călărași, Hâncești, Cantemir, municipiul Bălți și raionul Dubăsari.

Dotarea laboratoarelor se desfăşoară în cadrul Proiectului „Smart Classroom", implementat de către Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susţinerea Agenţiei Coreene de Cooperare Internațională.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

fizica , liceu , utilaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1741 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Rădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1741 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.