Mergi spre compartimentul: Copiilor
05 februarie 2016, 10:18 Copiilor views 5843
Anul Nou Chinezesc 2016 la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”
05 februarie 2016, 10:18 Copiilor views 5843

Anul Nou Chinezesc 2016 la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”

Vineri, 5 februarie 2016, ora 14.00, în Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă" (str. 31 august nr. 121, Teatrul „Licurici") va avea loc manifestarea consacrată Anului Nou Chinezesc.

Excelenţa Sa Dl Zhang Yinghong, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Dna Zhang Yianjun, secretarul I al ambasadei, şi Wang Yifeng, director al Institutului „Confucius" din cadrul ULIM, vor rosti alocuţiuni despre semnificaţia acestei sărbători în Ţara Marelui Dragon şi despre anul curent - Anul Maimuţei de Foc.

Copiii, participanţi la manifestare, vor fi încadraţi într-o victorină consacrată Chinei, în jocuri interactive şi concursul de desene „Anul Maimuţei de Foc".

Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de expoziţia „O carte valorează cât un lingou de aur", din donaţiile oferite bibliotecii de Ambasada Chinei şi Institutul „Confucius", o expoziţie de fotografii „China în imagini": din ciclul „Drumul mătăsii" precum şi o expoziţie de obiecte de artizanat şi suvenire chinezeşti.

Programul artistic va fi susţinut de elevii, care studiază limba chineză la liceele „Socrate", „M. Berezovschi", precum şi de elevii de la liceele „Mircea Eliade", „Mihai Viteazul".

Cuvinte cheie:

biblioteca , Anul Nou , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
9000 locuitori

Pervomaisc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Pervomaisc alcătuia 9000 de oameni în anul 2010. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1869 cu denumirea Cuciurgan.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.