Mergi spre compartimentul: Copiilor
07 aprilie 2015, 10:05 Copiilor views 8724
Cei mai buni elevi la istorie sînt din Bălți, Ialoveni și Edineț
07 aprilie 2015, 10:05 Copiilor views 8724

Cei mai buni elevi la istorie sînt din Bălți, Ialoveni și Edineț

Peste 170 de elevi din clasele IX – XII au participat, în perioada 3-5 aprilie, la cea de-a 46-a ediție a Olimpiadei Republicane de Istorie. Liderii clasamentului pe clase sînt: Laurita Vasilachi, elevă în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu", municipiul Bălţi; Andrei Corotcov, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic „A. David", satul Bardar, raionul Ialoveni; Otilia Rusu, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu" din or. Edineţ; Cătălin Crețu, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu", municipiul Bălţi.

Toți cei 40 de premianți au primit diplome și premii din partea Ministerului Educației, precum și seturi de carte oferite de partenerii concursului.

Eleva clasei a XI-a, din Liceul Teoretic „M. Eliade", or. Nisporeni, Valentina Ulinici, a beneficiat de premiul special oferit de către academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeş-Bolyai din Cluj.

Sursa: edu.md

Cuvinte cheie:

Moldova , olimpiada , istoria , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.