Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 martie 2015, 11:40 Copiilor views 8270
Părinții, profesorii și elevii vor putea îmbunătăți conținutul manualelor din școli
21 martie 2015, 11:40 Copiilor views 8270

Părinții, profesorii și elevii vor putea îmbunătăți conținutul manualelor din școli

Ministerul Educației a lansat platforma de comunicare „Vreau manuale bune", o inițiativă care sprijină sporirea calității manualelor școlare. Prin intermediul acestei platforme, părinții, profesorii și elevii se vor putea implica pentru a semnala erori și neconcordanțe în conținutul manualelor din școli. Propunerile vor fi examinate de grupuri de experți create de Ministerul Educației și luate în calcul la revizuirea manualelor.

Platforma conține chestionare individualizate pentru elevi, profesori și părinți, aceștia fiind invitați să își exprime opinia cu privire la conținutul manualelor școlare utilizate.

La prima etapă sînt propuse pentru evaluare 38 de titluri de manuale, care urmează să fie reeditate până la data de 1 septembrie 2015. În acest scop, pînă la data de 15 aprilie, urmează să fie colectate informațiile din aceste chestionare, completate cu sugestiile grupurilor de lucru și oferite editurilor spre a include modificările necesare. În perioada 10 aprilie – 11 mai 2015, grupurile de lucru vor examina conformitatea corectărilor introduse de edituri și vor aproba noile conținuturi pentru reeditare.

Ministerul Educației menționează că manualele școlare sînt reeditate o dată la 5 ani în cazul claselor gimnaziale și liceale și o dată la 4 ani – în cazul claselor primare. Reeditarea se face în contextul uzurii manualelor și are ca scop redactarea și îmbunătățirea calității acestora, ținând cont de schimbările curriculare și noile realizări științifice din momentul ultimei editări.

Vă invităm să vizitați platforma la următoarele linkuri:

varianta md – https://minedu.typeform.com/to/Wz5s3o

varianta ru – https://minedu.typeform.com/to/WiOR65

Sursa: edu.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.