Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 septembrie 2014, 15:56 Diaspora moldovenească views 10550
25 septembrie 2014, 15:56 Diaspora moldovenească views 10550

Ghid de bune maniere în străinătate: La ce trebuie să ai grijă în Spania

Foto: jurnalul.ro

În general, e destul de dificil să jigneşti un spaniol şi reuşeşti doar dacă încerci să faci asta în mod intenţionat, scrie RTV.NET. Cu toate acestea, este posibil să enervezi un spaniol în anumite circumstanțe, pe care ar fi bine să le ştii înainte de a călători în această ţară.

Nu îi înjura de mamă

Spaniolii nu înjură ca noi. Nu există niciun echivalent în limba spaniolă pentru "Du-te dracului". În schimb, majoritatea înjurăturilor invocă puritatea, sau lipsa acesteia, în ceea ce priveşte mamele. De exemplu, există înjurătura "fac ceva în laptele mamei care te-a născut", care este, uneori, scurtată la doar "lapte!", sau "fac ceva în kilometrul al paisprezecelea dintre coarnele tatălui tău încornorat"

Nu vorbi numai în engleză

Cînd ai posibilitatea să ţii minte cîteva fraze - chiar și popularele "por favor" și "gracias" - spaniolii vor face un efort să rostească cîteva cuvinte în limba engleză pentru a comunica cu tine. Dar dacă vorbeşti doar în limba engleză, fără să faci nicio încercare de a învăţa ceva, vei fi probabil respins şi considerat un turist lipsit de respect.

Citeşte întregul ghid de bune maniere pentru călătoriile în Spania pe RTV.NET.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

sfat , Spania , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
759 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Alexandrovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.