Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 mai 2013, 11:32 Diaspora moldovenească views 12613
18 mai 2013, 11:32 Diaspora moldovenească views 12613

O româncă s-a dat drept moldoveancă în Irlanda


Foto: moldnews.md

O româncă pretinde că este cetățeancă a Republicii Moldova doar pentru a fi acceptată în Irlanda. Despre aceasta Carmen Bargan a relatat într-un interviu pentru publicația Ziare.com, citat  de moldnews.

Tînăra spune că ”cînd a ajuns în Irlanda, a avut un șoc. Pozitiv: "În prima fază e șocant în bine. E șocant să fii tratat ca un om. Cînd intri într-o bancă ești tratat la fel ca directorul băncii. Toti oamenii, peste tot, spun 'mulțumesc' și 'scuză-mă'. Te uimesc organizarea, politețea". Pînă cînd află că au în față un român”.

"La început nu știam, nu înțelegeam. Mă întrebau de unde sînt și le spuneam că din România. 'Dar tu nu ai părul lung!', îmi răspundeau cu uimire. Nu înțelegeam, apoi am înteles. Ei ne confundă cu țiganii. Pentru irlandezi, român = țigan. Într-adevăr, în Irlanda sînt foarte mulți țigani români", a spus Carmen, menționînd că aceștia  fură și cerșesc.

”Cînd am înțeles care e percepția, mi-am dat seama că voi fi izolată și am căutat o soluție: "Spun că sînt din Republica Moldova. Habar nu au irlandezii de Republica Moldova. Și atunci le explic: Ucraina, Rusia pe acolo. 'Aha, îmi aduc aminte, Ucraina, Rusia. Am auzit de la Eurovision', mi se răspunde și nu mai am nicio problemă...", a conchis Carmen Bargan.

Cuvinte cheie:

Irlanda , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.