![]() |
Un nou restaurant moldovenesc în inima New Yorkului (Foto)
Un nou restaurant cu specific moldovenesc și-a găsit locul la New York. Fondatorii acestuia sînt o familie de imigranți din Moldova care și-au realizat visul peste hotarele țării.
Restaurantul se numește „Boon" și este deja al patrulea cu specific moldovenesc deschis de moldoveni pe coasta de est a SUA.
Pentru că își doreau un locșor unde să se simtă ca acasă, au decis deschiderea acestui restaurant: „Un restaurant în care poți să vorbești în limba maternă cu încredere și să fii sigur că cineva o să-ți răspundă și o să te înțeleagă. E locul unde găsești oameni ce au copilărit pe aceleași dealuri și înțeleg ce înseamnă o horă adevărată. În plus, sperăm să le găsim o ocupație și părinților noștri, pe care îi dorim aproape", spune una dintre fondatoarele localului, Sorina.
„Cuvîntul «bun» stă la temelia multor cuvinte, încît ne-a atras imediat atenția. O zi bună, lume bună, mîncare bună, foarte multe chestii «bune» ne înconjoară. Așa că am făcut un brainstorming, încercînd să decidem ce denumire ar fi eventual un fel de joacă, un motiv pentru discuții și întrebări. În limba engleză, «boon» înseamnă «binecuvîntare» sau «ceva trimis de Dumnezeu»", a adăugat Sorina.
În meniul restaurantului se regăsesc, desigur, bucate tradiționale moldovenești: mămăliguță, zeamă, ciorbă de burtă, ceafă de porc, mici. La fel, sînt bucate precum salata „Tuna tartare", „Împărătească", salata cu creveți „Dunărea", salata din limbă „Mănăstirea", platoul asortat „Darurile Moldovei", peștele afumat, pîrjoale „Tiraspol", frigăruii „Carpați", prune uscate umplute cu nuci. Proprietarii localului se laudă și cu prețuri destul de accesibile.
Restaurantul este amenajat cu elemente tradiționale moldovenești, unde s-au regăsit atît eroi din povești – Făt-Frumos și Ileana Cosînzeana, ce joacă o nuntă chiar la intrare în local, – cît și elemente populare. Pînă și uniformele chelnerilor se încadrează în designul restaurantului. La plasmele instalate în interiorul localului rulează imagini cu Moldova.
Capacitatea restaurantului este de 100 de locuri.
Totodată, reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.
Sursa:
Cum comentează Popșoi informațiile privind intenția autorităților de a introduce vize cetățenilor ru…
Compania DAAC Hermes S.A. a primit Certificatul de credibilitate ca cel mai onest contribuabil ©
Deputați din Parlamentul Republicii Moldova în vizită la SA Viorica Cosmetic: "Avem cu ce ne mîndri"…
China va introduce regimul de călătorie fără viză pentru cetățenii mai multor țări
Cu ce anunț vine ASP pentru moldovenii aflați în Israel și Rusia
Cazul moldovenilor blocați în Grecia: Cu ce precizări vine Ministerul de Externe de la Chișinău
- Marcus Cato, senator roman, a învățat limba greacă la vârsta de 80 de ani
- Femeile misterioase moire care au construit megaliții din Portugalia (+Foto)
- Suta de Movile - un monument natural unic pe teritoriul Moldovei (+Foto)
- Eco-Plantația Viopark: Inima Verde a Cosmeticelor Viorica
- Meteoritul din Sahara s-a dovedit a fi un fragment din scoarța unei protoplanete
- Dacă copiii își vor pierde legătura cu natura, nu vor lupta pentru ea
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1715
- Populația:
- 225 locuitori
Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.
Comentarii
(0)