Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 mai 2016, 09:30 Diaspora moldovenească views 7985
Ajutoare materiale pentru moldovenii reveniți din Franța
27 mai 2016, 09:30 Diaspora moldovenească views 7985

Ajutoare materiale pentru moldovenii reveniți din Franța

Ajutoare materiale si financiare pentru moldovenii reveniti din Franta. Un nou Acord bilateral care va sustine cetatenii Republicii Moldova reveniti din Franta.

Despre aceasta au discutat reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF) din Republica Moldova şi Oficiul Francez pentru Imigratie si Integrare (OFII) a Republicii Franceze, scrie Stirilocale.md.

În cadrul întrevederii, directorul regional al OFII, Hossein Mokrey, a mentionat că partea franceză este deschisă pentru initierea consultărilor în vederea semnării proiectului de Acord cadru de Parteneriat între Agentia Natională pentru Ocuparea Fortei de Muncă si Oficiul Francez pentru Imigratie si Integrare.

Acordul va prevede cooperarea între institutii în vederea reintegrării sociale a cetătenilor Republicii Moldova reveniti din Franta. Astfel, acestea vor beneficia de ajutoare materiale si financiare, cat si sprijin pentru înfiintarea unei întreprinderi în tara noastră.

Reprezentantii MMPSF au reiterat necesitatea acestui acord bilateral care va permite asigurarea unui mecanism eficient de reintegrare a tinerilor pe piata muncii din Republica Moldova.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

Franta , diaspora , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.