Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2015, 14:30 Diaspora moldovenească views 6906
Moldova interesată de experienţa Irlandei în reîntoarcerea conaționalilor săi
10 decembrie 2015, 14:30 Diaspora moldovenească views 6906

Moldova interesată de experienţa Irlandei în reîntoarcerea conaționalilor săi

La 8 decembrie curent, dl Andrei Galbur, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu domnul Derek Feely, Ambasador agreat al Irlandei în Republica Moldova, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Viceministrul Andrei Galbur a evidenţiat importanţa avansării dialogului politic moldo-irlandez şi extinderii cooperării între ambele state, atât sub aspect bilateral, cât şi multilateral. Domnul Galbur a exprimat interesul ţării noastre în preluarea experienţei Irlandei în domeniul migraţional prin identificarea unor proiecte comune, ţinând cont de experienţa bogată a Irlandei, în atragerea conaţionalilor săi de a se reîntoarce în ţara de origine.

Diplomatul irlandez a reiterat susţinerea ţării sale pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, prin intermediul mai multor proiecte şi programe de asistenţă, atât pe linie bilaterală, cât şi în cadrul UE.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

Irlanda , diaspora , experienta , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.