Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 februarie 2015, 15:14 Diaspora moldovenească views 13128
Dificultăţi la trimiterea coletelor spre Italia
11 februarie 2015, 15:14 Diaspora moldovenească views 13128

Dificultăţi la trimiterea coletelor spre Italia

Moldovenii cu rude în Italia se confruntă cu dificultăţi de trimitere a coletelor în această ţară. Mai mulţi transportatori refuză să ia colete invocând că, începând cu luna ianuarie, nu le mai este permis să traverseze frontiera cu acestea.

Autorităţile, la rândul său, dau asigurări că nu au fost introduse careva restricţii şi că transportatorii care respectă normele legale nu întâmpină niciun fel de dificultăţi, informează UNIMEDIA, cu referire la IPN.

„Există nişte probleme cu transportarea coletelor spre Italia. Nu luăm pentru că sunt probleme", a declarat un transportator, contactat de IPN. Acesta nu a putut explica miezul problemei, dar a spus că sunt controale mai riguroase şi că nu ia categoric colete cu produse alimentare sau băuturi. Excepţie poate face doar pentru documente, medicamente şi, poate, haine.

Ofiţerul de presă al Serviciului Vamal, Tatiana Bogdan, a declarat pentru IPN că nu au fost introduse careva restricţii sau modificări de lege în ceea ce ţine de transportarea coletelor.

„Cei ce respectă legislaţia şi transportă bunuri şi mărfuri în cantităţi admisibile nu întâmpină careva dificultăţi. Mărfurile transportate în colete nu trebuie să fie destinate activităţii comerciale sau de producţie, iar cantităţile trebuie să fie pentru uz personal. Cei ce transportă colete neînsoţite trebuie să ţină cont de reglementările Uniunii Europene, în care se specifică că există o interdicţie la transportarea brânzeturilor, a cărnii şi altor produse", a declarat ofiţerul de presă, precizând că aceste lucruri se referă nu doar la coletele spre Italia, dar şi celelalte state europene.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

colete , diaspora , Italia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.