Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 noiembrie 2014, 09:51 Diaspora moldovenească views 9452
Turcia a înăsprit regulile de intrare în țară
Foto: informing.ru
07 noiembrie 2014, 09:51 Diaspora moldovenească views 9452

Turcia a înăsprit regulile de intrare în țară

Din 1 ianuarie 2015 autoritățile turce au decis să schimbe cerințele față de pașapoartele străinilor.

Astfel, potrivit legii "Cu privire la străini și protecția internațională", valabilitatea pașapoartelor turiștilor străini care au dreptul la șederea fără viză în Turcia timp de 60 de zile, trebuie să fie cel puțin de 120 de zile de la data intrării.

Autoritățile turcești au explicat că legea a fost adoptată în conformitate cu standardele internaționale și adaptată la legislația UE.

Documentul urma să intre în vigoare la 11 aprilie 2014, dar decizia de a amîna această dată a fost adoptată pentru a nu perturba sezonul turistic.

Reamintim că începînd cu data de 1 iunie 2014, cetăţenii Republicii Moldova, care deţin un paşaport simplu sau biometric valabil,sînt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul Republicii Turcia, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Cetăţenii Republicii Moldova care vor dori să călătorească în Turcia trebuie să deţină un paşaport cu termen de valabilitate de cel puţin 60 de zile, suplimentar faţă de data preconizată de ieşire din ţară.

Regimul fără vize este valabil, de asemenea, pentru cetăţenii Republicii Moldova care efectuează transportarea internaţională de bunuri şi pasageri, precum şi pentru conducătorii de tren, camioane şi autobuze, dar şi pentru asistenţii conducătorilor şi membrilor echipajelor avioanelor civile, trenurilor şi locomotivelor.

Cetăţenii moldoveni care vor dori să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă ce depăşeşte termenul menţionat (90 de zile în decurs de 6 luni) vor trebui să solicite o viză de lungă şedere.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

Turcia , diaspora , pasaport , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.