Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 februarie 2014, 15:01 Diaspora moldovenească views 11369
05 februarie 2014, 15:01 Diaspora moldovenească views 11369

Artiştii moldoveni vor evolua la Paris


Foto: joaocostaferreira.com

Mai mulţi artişti moldoveni vor participa, pe 7 februarie, la un eveniment cultural inedit ce va avea loc, la Paris, sub genericul „Brize Muzicale Europene”. În acest proiect vor participa şi interpreţi de talie internaţională din Portugalia, Japonia şi Rusia.

Proiectul franco-moldav este desfăşurat sub patronajul UNESCO în parteneriat cu Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, iar partener media este Compania Teleradio-Moldova.

Invitata specială a serii va fi Dorina Munteanu, studentă a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, membră a Orchestrei Teatrului Naţional de Operă şi Balet şi a „Chișinău Youth Orchestra”.

În concert vor răsuna piese ale compozitorului basarabean Ghenadie Ciobanu și vor fi recitate opere ale poetului Traian Vasilcău. La manifestarea de la Paris vor lua parte şi artişti basarabeni stabiliţi în Franţa, printre care pianista Ecaterina Baranov şi pictoriţa Nelly Vrînceanu.

Printre participanţii la acest eveniment cultural de anvergură se numără pianiştii portughezi André Roque Cardoso şi João Costa Ferreira, pianista din Rusia - Irina Nesterova, precum şi violonista japoneză- Tomoko Nagakura.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Franta , concert , muzica , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.