Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 ianuarie 2014, 11:59 Diaspora moldovenească views 12049
14 ianuarie 2014, 11:59 Diaspora moldovenească views 12049

Ziarul moldovenilor din Italia este citit în patru țări


Foto: trm.md

Ziarul moldovenilor din Italia „Gazeta Basarabiei" a început să fie distribuit şi conaţionalilor noştri din Franţa, Portugalia şi Grecia. Publicaţia migranţilor moldoveni este gratuită şi le oferă conaţionalilor noştri din alte ţări veşti despre ţara de baştină, Republica Moldova.

Prima ediţie a ziarului „Gazeta Basarabiei" din acest an a văzut lumina tiparului la o tipografie din capitală. De aici, publicaţia va face cale lungă pînă în ţările Europei Occidentale pentru a le oferi conaţionalilor noştri stabiliţi în străinătate cele mai utile informaţii ce vizează migraţia în Vestul Europei.

Publicaţia a apărut acum cinci ani şi a fost distribuită iniţial doar celor aflaţi în Italia. Acum, ziarul are un tiraj de peste 6000 de exemplare şi poate fi găsit în majoritatea oraşelor din peninsulă, dar şi la Paris, Lisabona sau Atena.

Ziarul „Gazeta Basarabiei" se distribuie gratuit, iar echipa redacţională este formată din voluntari care au ales să-şi caute rostul departe de casă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.