Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 februarie 2024, 12:00 Natura şi turismul views 1436
Șapte obiective turistice pe care să le vizitezi în raionul Călărași
11 februarie 2024, 12:00 Natura şi turismul views 1436

Șapte obiective turistice pe care să le vizitezi în raionul Călărași

Nu obosim niciodată să demonstrăm că țara noastră este frumoasă, iar fiecare colț al ei este unic. De aceea, continuăm să vă povestim despre obiectivele turistice care pot fi găsite în raioanele Moldovei. Astăzi vorbim despre Călărași.

Crama „Tudor”

Crama „Tudor” se află la marginea pădurii, chiar lîngă podgorii – un refugiu perfect pentru musafiri și turiști, transmite diez.

Atmosfera rustică de aici e întregită de cîteva căsuțe de lemn împodobite cu covoare și prosoape tradiționale originale. Acestea au un cuptor pentru sarmale și plăcinte și o pivniță pentru vinuri.

Locație: satul Sadova

Din Chișinău pînă la destinație sînt aproximativ 50 de kilometri.

Pensiunea „Casa Mierii”

Pensiunea „Casa Mierii” se află în imediata apropiere a Mănăstirii Răciula și oferă oaspeților săi posibilitatea de a vedea o mică familie de albine prin peretele de sticlă al unui stup.

Totodată, vizitatorii prisăcii au ocazia să urmărească procesul de colectare a mierii, să descopere multiplele modalități de utilizare a acesteia, să o deguste, dar și să o procure.

Locație: satul Răciula

Din Chișinău pînă la destinație sînt aproximativ 63 de kilometri.

Мuzeul „Casa Părintească”

Muzeul „Casa Părintească” este un muzeu al vieții rurale. Aici a fost recreată atmosfera vieții cotidiene moldovenești tipice și a meșteșugurilor.

În zilele de sărbătoare la muzeu se organizează spectacole folclorice și se servesc bucate tradiționale moldovenești. Periodic, se organizează și excursii cu trăsurile.

Locație: satul Palanca

Din Chișinău pînă la destinație sînt aproximativ 75 de kilometri.

Mănăstirea „Frumoasa

Numită inițial „Frumușica”, după numele poienei în care a fost zidită, Mănăstirea „Frumoasa” a fost întemeiată ca mănăstire de călugări în toamna anului 1804.

În mănăstire se păstrează icoana Maicii Domnului din catapeteasma primei bisericuțe din lemn, o părticică din lemnul Sfintei Cruci, precum și părticele din moaștele a 37 de sfinți.

Locație: satul Frumoasa

Din Chișinău pînă la destinație sînt aproximativ 63 de kilometri.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” (Hîrbovăț)

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” este o mănăstire de călugări întemeiată în anul 1730 și situată pe valea rîului Ichel.

În lăcaș se regăsește icoana Maicii Domnului cu Pruncul din „Hîrbovăț”, care datează de la sfîrșitul secolului al XVIII-lea. Icoana este singura relicvă recunoscută ca prototip pentru reprezentarea Maicii Domnului cu Pruncul, din lungul șir de reprezentări cunoscute în pravoslavia rusă.

Locație: satul Hîrbovăț

Din Chișinău pînă la destinație sînt aproximativ 67 de kilometri.

Mănăstirea „Înălțarea Domnului” (Hîrjauca)

Mănăstirea cu hramul „Înălțarea Domnului” este un complex monahal întemeiat în anul 1740 în preajma unui izvor din codru cu proprietăți tămăduitoare.

În 1837, mănăstirea deținea șase Evanghelii în limba slavă cu ferecătură de argint și două Evanghelii în limba romînă cu ferecătură de metal. Acum, acestea nu se mai află în posesia lăcașului sfînt.

Locație: satul Hîrjauca

Din Chișinău pînă la destinație sînt aproximativ 72 de kilometri.

Mănăstirea „Maicii Domnului” (Răciula)

Mănăstirea „Maicii Domnului” este o mănăstire de maici fondată la sfîrșitul secolului al XVIII-lea.

În lăcaș sînt păstrate părticele din moaștele a 55 de sfinți, icoana cu părticica moaștelor Sfîntului Mare Mucenic Eustafie și un epitaf vechi, reîntors mănăstirii la redeschidere de către arhimandritul Iosif Gargalîc.

Locație: satul Răciula

Din Chișinău pînă la destinație sînt aproximativ 62 de kilometri.

Mai multe informații despre turismul în Moldova le găsiți pe site-ul moldovenii.md

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Călărași , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.