Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 martie 2013, 09:53 Natura şi turismul views 8801
21 martie 2013, 09:53 Natura şi turismul views 8801

Parcul Ţaul va renaște?

Situaţia dezastruoasă în care se află monumentul de arhitectură peisajeră „Parcul din satul Ţaul” ar putea fi depăşită. O iniţiativă legislativă în acest sens a deputatei PLDM, Liliana Palihovici, a fost înregistrată de Biroul Permanent al Parlamentului, relatează trm.md.
satul Ţaul în gestiunea primăriei localității.

Inițiativa vizează modificarea unei anexe la Legea privind fondul ariilor naturale protejate de stat și transmiterea parcului din satul Ţaul în gestiunea primăriei localității.

În nota informativă se menționează că există două surse de finanțare identificate pentru demararea lucrărilor de reconstrucție a parcului și conacului. Astfel lucrările pot fi făcute prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională, sau prin alocarea mijloacelor financiare de către Consiliul Raional Dondușeni.

Parcul-pădure Ţaul, Donduşeni – album foto

 

 

Cuvinte cheie:

natura , localitati , turism , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
390 locuitori

Boghenii Vechi este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 390 de oameni. Satul Boghenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.