Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 decembrie 2020, 11:15 Natura şi turismul views 3042
Țările, accesibile pentru turiștii moldoveni cu pașapoarte rusești
08 decembrie 2020, 11:15 Natura şi turismul views 3042

Țările, accesibile pentru turiștii moldoveni cu pașapoarte rusești

Criza globală asociată pandemiei a afectat în mod semnificativ libertatea de circulație în întreaga lume. Dar cetățenii Moldovei care dețin pașapoartele altor țări au oportunități suplimentare de a vizita multe țări noi în condițiile actuale, inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă.

Portalul Noi.md publică informații cu privire la ce țări și regiuni sînt dispuse să primească turiști cu pașapoarte rusești și în baza căror reguli. Dar, deoarece regulile se schimbă constant, merită să verificați datele pentru direcția aleasă înainte de fiecare călătorie.

Începînd cu 1 august curent Rusia a reluat zborurile internaționale. Potrivit situației la 7 decembrie 2020, Rusia a deschis, pe bază de reprocitate, frontiere cu unele țări, cum ar fi: Belarus, Marea Britanie, Egipt, Kazahstan, Kîrgîzstan, Cuba, Maldive, EAU, Serbia, Tanzania, Turcia, Elveția, Republica Cehă, Etiopia, Coreea de Sud, Japonia.

O serie de țări au permis turiștilor ruși să ajungă pe teritoriul său pe cale aeriană, dar deocamdată acest lucru este posibil doar cu escale. Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: vizita la rudele apropiate care au nevoie de îngrijire, tratamentul, muncă sau studii etc.

Urmînd linkurile de mai jos, puteți afla informații oficiale detaliate publicate de Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, cu privire la regimul de intrare a cetățenilor străini, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse, în contextul pandemiei, în țările europene, în țările CSI, Georgia, Abhazia și Osetia de Sud, în țările din America de Nord și cea de Sud, Africa, Orientul Apropiat și Mijlociu, Asia și Oceania.

Aceste informații descriu în mod exhaustiv regimul de trecere a frontierei, prezintă protocolul sanitar și conțin alte detalii importante:

Regimul de intrare a cetățenilor străini, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse, în țările europene în contextul pandemiei

Regimul de intrare pentru cetățenii străini, inclusiv cetățenii Federației Ruse, în țările CSI, Georgia, Abhazia și Osetia de Sud

Regimul de intrare a cetățenilor străini, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse, în țările din America de Nord și de Sud în condițiile de pandemie

Regimul de intrare a cetățenilor străini, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse, în țările din Africa, Orientul Apropiat și Mijlociu în contextul pandemiei

Regimul de intrare a cetățenilor străini, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse, în țările din Asia și Oceania în condițiile pandemiei

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pasaport , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.