Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 decembrie 2012, 10:19 Natura şi turismul views 8392
06 decembrie 2012, 10:19 Natura şi turismul views 8392

Ministerul Ecologiei propune să se introducă pașapoarte ecologice în fiecare raion

Ministerul Ecologiei propune introducerea obligatorie în fiecare raion al republicii a pașapoartelor ecologice - hărți, unde vor fi indicate toate  problemele care există în fiecare localitate. Acest lucru va permite o monitorizare mai exactă a schimbărilor, atît negative cît și pozitive în fiecare localitate a declarat pentru Novosti-Moldova șeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat Vadim Stîngaci.

"Problemele ecologice principale cu care se confruntă republica este braconajul și exploatările forestiere ilegale. Ca probleme prioritare apar și depozitarea ilegala a deșeurilor, apele uzate - toate, împreună afectează calitatea apei ", - a spus oficialul.

"Majoritatea populației nu are acces la apă curată. Sudul țării se află într-o situație mult mai dificilă. În apa din fîntîni, rîuri a fost depistată o concentrație mare de amoniac. Cele mai multe stații de epurare nu fac față situației, iar în unele raioane pur și simplu lipsesc. Toate apele reziduale sînt evacuate direct în rîuri. Curățarea, de asemenea, este una mecanică nu biologică, adică este mai puțin calitativă "- a declarat într-un interviu agenției șeful inspecției ecologice din raionul Taraclia Andrei Baltacov.

Cuvinte cheie:

ecologie , natura , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.