Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 octombrie 2018, 12:47 Natura şi turismul views 13834
Postul vamal de la „Palanca” își va sista temporar activitatea
26 octombrie 2018, 12:47 Natura şi turismul views 13834

Postul vamal de la „Palanca” își va sista temporar activitatea

Postul vamal de la „Palanca" își va sista temporar activitatea începînd cu data de 5 noiembrie curent.

Potrivit Serviciului Vamal, începând cu această zi urmează a fi efectuate lucrări de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent.

În această zonă sînt preconizate lucrări care includ montarea pavajului, construcția postului de control pietonal și a parcării pentru autoturisme, precum și îngrădirea terenului. Tot aici vor fi montate și rețelele edilitare (sisteme de alimentare cu apă, canalizare, energie termică, gaze naturale, energie electrică, comunicaţii electronice și alte utilităţi).

Astfel, călătorii care intenționează să traverseze frontiera pe la „Palanca" sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal „Tudora", unde va fi suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători.

Instituirea postului vamal temporar de la „Palanca" a reprezentat o soluție a Serviciului Vamal pentru a nu închide complet punctul de trecere pe perioada de reconstrucție capitală a acestuia.

Noul punct de trecere, operat în comun de vameșii și polițiștii de frontieră din Republica Moldova și Ucraina, va fi amplasat pe un teritoriu de 2,6 hectare. Atît pe sensul de intrare, cît și pe cel de ieșire sînt prevăzute în total 10 benzi (pentru autoturisme, autocamioane și pentru autocare). Punctul de trecere va avea și un post de control pietonal, construit pentru persoanele care traversează frontiera pe jos sau cu bicicleta.

Dacă pînă acum, circa 600 mii de persoane traversau anual frontiera prin acest punct, graţie noii construcții, numărul acestora se va dubla. Totodată, va crește de cel puțin două ori și numărul vehiculelor care trec frontiera prin acest punct, ajungînd pînă la circa 570 de mii.

Totodată, noul post va fi legat de șoseaua Odesa – Reni de un drum nou de acces pentru construcția căruia Guvernul Republicii Moldova a alocat suplimentar 630 mii de euro, majorându-și astfel contribuția inițială de la 1,06 mln euro pînă la 1,68 mln euro.

Bugetul proiectului de reconstrucție a postului ajunge la 6,18 mln de euro, dintre care 4,5 mln sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,68 mln euro de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul este implementat de PNUD Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

vama , Palanca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
743 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Gălăşeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 743 de oameni. Satul Mălăești a fost menționat documentar în anul 1600.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.